Zuidelijk Afrika kreunt onder voedselcrisis

Gedreven door zorg

Zuidelijk Afrika kreunt onder voedselcrisis

24 €

Je schenkt 15.000 liter drinkwater.42 €

Je schenkt een voedselpakket voor 1 gezin.


52 €

Je schenkt een noodpakket voor 1 gezin (zaden, landbouwmaterialen, ...)

Hulp bieden

Terwijl wij onze buik rond eten, dreigt de buik van 41 miljoen mensen in Zuidelijk Afrika op te zwellen door een voedselcrisis. Voor 11 miljoen van hen is de toestand zelfs kritiek.  Aan de basis van deze honger liggen extreme droogte, te weinig afdoende regenseizoenen en allesverwoestende cyclonen - weerfenomenen die door de klimaatverandering frequenter en in ergere vormen voorkomen.  Het is van levensbelang dat we nú ingrijpen om een humanitaire ramp af te wenden.

 

Jouw financiële hulp is dringend nodig om een humanitaire ramp te voorkomen. De giften zullen ingezet bij onder andere het uitdelen van cash, zaden, planten, landbouwmateriaal en het beschermen van de veestapels van kleine boeren. Bij de zwaarst getroffen landen zijn Mozambique, Zimbabwe en Zambia. 
Zo gaan wij de voedselonzekerheid tegen in Zuidelijk Afrika

Bovenop het voorzien in voedsel, zuiver drinkwater en medische zorg richten we ons ook op:

  • Het uitdelen van cash en vouchers waarmee op de lokale markten voedsel aangekocht kan worden;
  • Het uitdelen van zaden, planten en landbouwmateriaal waarmee mensen hun eigen groenten kunnen kweken;
  • Het voorzien van voedseldistributies wanneer markten niet beschikbaar zijn en er dringend eten nodig is;
  • Het beschermen van de veestapel door mensen de middelen te geven om hun dieren te voederen en door de drinkbronnen van die dieren te herstellen.


Om bovenstaande resultaten te ondersteunen, wordt ook ingezet op:

  • Het brengen van veilig en voldoende water naar gemeenschappen. Dit wordt telkens gecombineerd met een training in hygiëne-promotie;
  • Het geven van eerstehulpopleidingen zodat de eerste tekenen van ondervoeding of uitdroging sneller opgepikt worden en doorverwijzing naar gespecialiseerde centra mogelijk is;
  • Het blijvend investeren in de rampenparaatheid van onze lokale partners zodat ze in staat blijven om snel en efficiënt slachtoffers te bereiken wanneer nodig.

Stop de voedselcrisis in Zuidelijk Afrika!

Doe een gift!

BE39 7390 1976 0719

Kleingeld, groot gebaar!


Niet enkel vragen we aan het grote publiek om te doneren via ons rekeningnummer, ook vragen we de steun van winkeliers en ondernemers. Onder de slogan "Kleingeld, groot gebaar", gaan we in winkels transparante donatieboxen plaatsen waar de winkelende klant zijn of haar kleingeld kan deponeren in de hiervoor voorziene donatieboxen.


Ook ondernemers en bedrijven zullen wij vragen om ons te steunen, want we moeten kost wat kost een humanitaire ramp in Zuidelijk Afrika vermijden!

AmbuLife

Kasteelstraat 56 Bus 3

9620 Zottegem

Email: secretariaat@ambu-life.be

Telefoon: +32 (0)2 899 49 41

ON: 0502.517.507

IBAN: BE39 7390 1976 0719

Onze partners
recyca_logo

© 2019 | Alle rechten gereserveerd