Zuidelijk Afrika kreunt onder voedselcrisis

Gedreven door zorg

Zuidelijk Afrika kreunt onder voedselcrisis

24 €

Je schenkt 15.000 liter drinkwater.42 €

Je schenkt een voedselpakket voor 1 gezin.


52 €

Je schenkt een noodpakket voor 1 gezin (zaden, landbouwmaterialen, ...)

De voedselvoorziening van 45 miljoen mensen in het zuiden van Afrika is in gevaar als gevolg van droogte, overstromingen en economische instabiliteit. Deze voedselcrisis is van een omvang die we niet eerder gezien hebben en het lijkt erop dat het erger gaat worden”, het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in een persbericht.


De VN-organisatie pleit voor extra investeringen om de crisis in zestien Afrikaanse landen tegen te gaan. Het geld is ook nodig om de gevolgen van klimaatverandering op de langere termijn te bestrijden.

Het Wereldvoedselprogramma is van plan om dit voorjaar voedselhulp te verstrekken aan 8,3 miljoen mensen in de acht zwaarst getroffen landen, waaronder Zimbabwe, Mozambique en Madagascar. In Zimbabwe woedt volgens het WFP de ergste voedselcrisis in tien jaar. De voedselvoorziening van de helft van de bevolking – 7,7 miljoen mensen – is „hoogst onzeker”. In Zambia en Lesotho heeft een op de vijf inwoners ernstige honger. 10 procent van de bevolking in Namibië lijdt ook honger.

De voedselcrisis in het zuiden van Afrika wordt volgens het WFP versterkt door stijgende prijzen, grootschalig verlies van vee en toenemende werkloosheid.


De VN-organisatie vraagt om meer geld en meldt reeds 205 miljoen van de benodigde 489 miljoen dollar voor het voedselprogramma opgehaald te hebben.


Het veranderende klimaat vergroot de problemen, schrijft het WFP. Mozambique, Madagascar en Malawi werden afgelopen voorjaar hard getroffen door de cycloon Idai. Het leidde tot een humanitaire ramp. De impact van de cyclonen neemt volgens experts toe door de klimaatverandering. Het jaarlijkse cycloonseizoen is begonnen en we kunnen ons een herhaling van de ongeëvenaarde verwoestingen van vorig jaar simpelweg niet veroorloven.


AmbuLife is alvast een crowdfundign-campagne gestart om geld in te zalemen voor de bevolking ter plaatse. Je kan onze campagne raadplegen via de volgende link:

https://getfunded.nl/campagne/9550-stop-de-voedselcrisis-in-zuidelijk-afrika. Laat jullie hart spreken en doneer massaal.

Stop de voedselcrisis in Zuidelijk Afrika!

Doe een gift!

BE39 7390 1976 0719

Kleingeld, groot gebaar!


Niet enkel vragen we aan het grote publiek om te doneren via ons rekeningnummer, ook vragen we de steun van winkeliers en ondernemers. Onder de slogan "Kleingeld, groot gebaar", gaan we in winkels transparante donatieboxen plaatsen waar de winkelende klant zijn of haar kleingeld kan deponeren in de hiervoor voorziene donatieboxen.


Ook ondernemers en bedrijven zullen wij vragen om ons te steunen, want we moeten kost wat kost een humanitaire ramp in Zuidelijk Afrika vermijden!

AmbuLife

Kasteelstraat 56 Bus 3

9620 Zottegem

Email: secretariaat@ambu-life.be

Telefoon: +32 (0)2 899 49 41

ON: 0502.517.507

IBAN: BE39 7390 1976 0719

Onze partners
recyca_logo

© 2019 | Alle rechten gereserveerd