Wat doen we

Gedreven door zorg

Wat doet onze organisatie?

De werking van onze vereniging is vastgelegd in een aantal kerntaken. Zoals het woord reeds doet vermoeden zijn de volgende activiteiten die we doen, behoren tot de kern van onze werking.

Niet-dringend ziekenvervoer

Heb je binnenkort vervoer nodig naar het ziekenhuis, rusthuis of naar je thuis? Onze ziekenwagens staan voor je klaar bij niet-dringende situaties. Handig als je bijvoorbeeld alleen liggend of halfliggend kan worden vervoerd. Of als je moeite hebt bij het in- en uitstappen in een gewone wagen.

Hulp bij rampen en onheil

Hulp verlenen bij rampen is voor ons een van onze basisopdrachten. We hebben veel ervaring op dat vlak. Wij maken deel uit van de algemene nood- en interventieplanning van de medische, sanitaire en psychosociale hulpverlening.

Bij een ramp nemen we drie belangrijke taken op ons.

EHBO-bijstand

Voor verschillende manifestaties, wedstrijden, evenementen, ... kunnen organisatoren beroep doen op EHBO-ondersteuning van AmbuLife. Minimaal 2 gekwalificeerde EHBO-vrijwilligers staan garant voor een goede hulpverlening met het nodige verzorgingsmateriaal.

Sociale activiteiten

De hulpverlening van AmbuLife is heel uiteenlopend. Onze sociale activiteiten zijn misschien niet altijd zichtbaar voor de buitenwereld, maar ze betekenen wel een wereld van verschil voor de mensen die er op rekenen. Denk bijvoorbeeld maar aan bejaarden, chronisch zieken,...

Opleidingen & navormingen

Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt wat met kleine, eenvoudige handelingen kun je al veel doen.Een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband,... Ambulife wil het je graag leren!

AmbuLife

Kasteelstraat 56 Bus 3

9620 Zottegem

Email: secretariaat@ambu-life.be

Telefoon: +32 (0)2 899 49 41

ON: 0502.517.507

IBAN: BE39 7390 1976 0719

Onze partners
recyca_logo

© 2019 | Alle rechten gereserveerd