Iets nalaten aan AmbuLife

Hoe kan je iets nalaten aan AmbuLife?

Wil je graag iets nalaten aan het AmbuLife? Dan doe je iets heel bijzonders. Met je nalatenschap aan AmbuLife help jij mensen in nood op de best mogelijke manier. Dat is een prachtig gebaar. Want alleen met de financiële steun van de Vlaamse bevolking kunnen wij onze missie volbrengen, namelijk het helpen van de meest kwetsbaren in onze maatschappij. We willen je dan ook erg bedanken om ons als goed doel te overwegen in je testament.Nalaten via een legaat 


Het duolegaat:

Wil je nalaten aan je broer, zus, neef, nicht, goede vriend(in) of kennis? Dan kan een duolegaat interessant zijn. Bij een duolegaat laat je een deel na aan AmbuLife en een deel aan één of meer legatarissen. AmbuLife betaalt alle erfbelasting, ook die van je erfgenamen. De erfbelasting is afhankelijk van de graad van de verwantschap en de omvang van de erfenis. Ze verschilt ook per gewest, maar het hoogste tarief in Vlaanderen loopt op tot 55%.


Een algemeen legaat:

Het beschikbare deel laat je na aan één of meerdere personen of organisaties.


Het bijzonder legaat:

Je laat een bepaald goed – bijvoorbeeld een huis of een juweel – of een specifiek bedrag, na aan een persoon of organisatie.


Het legaat onder algemene titel:

Een stuk van het beschikbare deel laat je na aan een persoon of organisatie. Bijvoorbeeld enkel de onroerende goederen of de helft van de roerende goederen.AmbuLife opnemen in je testament?

Wil je AmbuLife opnemen in je testament, dan zijn we jou heel dankbaar.

Vermeld de juiste en volledige naam van onze organisatie in je testament:

Ambulancecentrum en Medische Interventiedienst AmbuLife vzw, Kasteelstraat 56 Bus 3, 9620 Zottegem, Ondernemingsnummer AmbuLife vzw: 0502.517.507.

Wil je graag voorbeeldteksten van een testament ontvangen? Contacteer ons via legaten@ambu-life.beOnze belofte

Nalaten aan AmbuLife is een belangrijke beslissing. Een beslissing waarvan wij vinden dat je er 100% gelukkig mee moet zijn. Daarom beloven wij je het volgende:

  • Wat je ons ook nalaat, wij behandelen dit met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. We zorgen ervoor dat het deskundig wordt besteed daar waar dat het nodig is. Dit doen wij in alle transparantie.
  • Je kan op elk moment van gedachten veranderen over een legaat in je testament. Je persoonlijke situatie kan immers in de loop der jaren veranderen.
  • Je testament is pas van toepassing op het moment dat je overlijdt. Tot dan kan je het op elk moment aanpassen. Je blijft tot de laatste dag eigenaar van je bezittingen. De laatst opgemaakte versie van je wilsbeschikking telt.
  • Als je AmbuLife in je testament opneemt, hoef je ons dat niet te laten weten. Maar als je het doet, dan kunnen we je persoonlijk bedanken en je op de hoogte houden hoe we mensen helpen.
  • Elke informatie die je met ons deelt wordt strikt vertrouwelijk, respectvol en op gepaste wijze behandeld

Wil je graag advies of een persoonlijk gesprek?


Neem dan contact op via 02 899 41 42, legaten@ambu-life.be of via dit formulier.

Wij helpen je graag verder.