Nieuw erfrecht

Nieuw erfrecht: meer vrijheid in wat je nalaat

Tijden veranderen en de maatschappij verandert mee. Naast traditionele gezinnen zien we ook meer en meer nieuw samengestelde gezinnen, eenoudergezinnen, bewuste vrijgezellen en pleeggezinnen in onze samenleving. Daarom is sinds 1 september 2018 de nieuwe wetgeving rond het erfrecht van kracht. Het resultaat is meer vrijheid aan wie je nalaat, meer duidelijkheid én meer zekerheid. 


Een testament opstellen

Het opstellen van een testament is geen alledaagse bezigheid. Toch is het een goed idee om een testament op te stellen en om je nalatenschap te regelen zoals jij dat wilt. Neem even de tijd om na te denken. Met de juiste hulp is het makkelijker dan je denkt. Verander je ooit nog van gedachten? Dat is geen probleem, je kan je testament altijd aanpassen.

Een testament kan je zelf schrijven of door een notaris laten opstellen. Een zelfgeschreven testament moet een handtekening en een datum bevatten. Doe je graag beroep op een notaris? Het voordeel is dat de notaris je kan adviseren en alle mogelijkheden samen met jou kan bekijken.

Wil je graag advies of een persoonlijk gesprek?


Neem dan contact op via 02 899 41 42, legaten@ambu-life.be of via dit formulier.

Wij helpen je graag verder.